PDA

View Full Version : S14 SR starting problems



spanishricer
08-03-2007, 05:52 PM
Hey guys, I've been having trouble with my warms starts lately. Colds starts are ok, car cranks over and starts fine. But if the water temps are anywhere between 45C and 75C, it takes a good long while for the engine to turn over and sometimes it dies right away. The rpm's will also hunt up and down, between 500rpm and 1100rpm. It may even die while the rpms dip down. But once the engine is fully warmed up, it goes away.

Think it's a bad water temp sensor? I have a Power FC d-jetro, and use it to monitor the water temps. I've noticed they seem to be moving up and down rather odd lately. I almost pissed my pants a few weeks ago when the water temps climbed from 82C to 97C in a matter of seconds while at a red light. But it went back to to 83C after I got moving again, and hasn't been up that high since. Every now and then it will climb or drop temps faster than normal.

I want to replace the water temp sensor and see if this helps, but is it engine specific? Can I use one from KA? Or does it have to be from an SR?

steve shadows
08-04-2007, 12:09 AM
I believe the sentra one might work, but dont quote me on that.

Try the new sensor.

So your running a correction map?

btw I like your car/setup.

spanishricer
08-05-2007, 02:34 PM
Anyone know for sure which water temp sensor the S14 SR uses? I'm still trying to find this information.

SRFiveTen
08-08-2007, 02:31 AM
http://forums2.freshalloy.com/showthread.php?t=48403&highlight=water+temp

22630-51E00 pops up as an official part# for s14 zenki ect sensor.
it is listed as a candidate for 180sx, as shown in an old post.

also from an old post, there are voltage specs for e.c.t. sensor at given ect. since you have a pfc, if you have a commander, you might be able to test the sensor before you relace it.

http://forums2.freshalloy.com/showthread.php?t=104738&highlight=water+temp